Bronzul perfect si beta-carotenul

abetacareforever

Vara, una dintre preocuparile majore ale doamnelor, dar nu numai al lor, este obtinerea unui bronz perfect, daca se poate foarte repede, dar cel mai important este obtinerea lui fara riscuri in ceea ce priveste sanatatea. Desi, mai este ceva pana la anotimpul estival, cu siguranta fiecare dintre noi se gandeste si isi face planuri pentru un concediu la malul marii, unde este binevenit un bronz perfect, scaldat in razele soarelui si in apa marii.

Fiecare dintre noi trebuie sa stie ca un bronz perfect, porneste in primul rand din interior, iar aici alimentatia pe tot parcursul anului joaca un rol fundamental. Iata de ce ne propunem sa aducem in fata cateva elemente speciale in ceea ce priveste elementele cele mai importante pe care trebuie sa le aducem  ca aport din alimentatie.

Cand vine vorba de procesul de bronzare, un factor cheie este prezenta beta-carotenului, parte a familiei de compusi denumiti carotenoide. Beta-carotenul este transformat de catre organism in vitamina A, iar aceasta este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, aliati ai organismului in lupta cu efectele negative ale radicalilor liberi.

Sursele cele mai importante de beta-caroten sunt fructele si legumele de culoare rosie, respectiv galbena sau portocalie, iar aici enumeram: broccoli, salata verde, morcovii, spanacul si pepenii galbeni si cei verzi. Potentialul detinut de catre beta-caroten este fructificat mai bine atunci cand alimentatia este completata cu alimente bogate in vitamina E si vitamina C.

Pe perioada anotimpului cald combinatia dintre vitamina E, si ea cu proprietati antioxidante ce amelioreaza actiunea nefasta a radicalilor liberi, si beta-carotenul face ca pielea sa beneficieze de o aparare foarte eficienta impotriva actiunii negative exercitate de catre razele solare ultraviolete.

Nu trebuie uitat in nici un caz, ca inainte ierililor pe plata trebuie aplicate creme antisolare, menite a va proteja impotriva arsurilor solare. Cu atat mai mult se impune folosirea unei creme cu cat sunteti mai la inceputul perioadei de expunere la soare. Cremele cu factor de protectie antisolara se pot folosi si este foarte indicat a se face, nu numai cand mergeti la plaja, ci si in viata de zi cu zi, mai ales ca in ultimele decenii, pe fondul poluarii si a reducerii stratului de ozon, actiunea nefasta a razelor solare este din ce in ce mai puternica.

Pentru un aport suficient de beta-caroten, se poate apela la suplimentele nutritive ce ofera acest element. Noi va recomandam A Beta Care Forever, prezent pe site-ul nostru. Acesta contine intreaga gama de vitamine ce va pot proteja pielea, si nu numai, impotriva actiunii radicalilor liberi. A Beta Care se prezinta sub forma de capsule, si poate fi achizitionat din oricare din depozitele Forever Living Products.