Cateva precizari succinte despre ingrijirea aloei vera

Produse Forever

Avand in vedere cat de mult proprietati benefice se regasesc in gelul de aloe vera, continut de catre frunzele sale, putem afirma despre aloe vera ca este o plata care este bine sa existe in fiecare casa, ea avand multiple intrebuintari atat in cosmetic, dar si in intretinerea sanatatii. Aloe vera poate fi crescuta in casele noastre atat ca planta decorativa, dar si pentru proprietatile sale, fiind considerata in prezent pe buna dreptate o adevarata farmacie din ghiveciul propriu. Gelul de aloe vera stors din frunzele sale, prezinta o actiune vindecatoare si calmanta, el putand fi utilizat pentru ingrijirea tuturor tipurilor de ten. Gelul de aloe vera este de departe cel mai indicat in cazul unor probleme ale pielii precum arsuri, dermatite, eczeme si nu trebuie decat sa luati o frunza de aloe vera, pe care o stoarceti, iar sucul rezultat se va aplica pe zona afectata, iar vindecarea nu va intarzia sa apara.

Daca va doriti sa va bucurati si sa beneficiati de proprietatile acestei minunate plante la dumneavostra acasa, aloe vera se poate achizitiona din florarii in ghivezi. O alta parte buna pe care o are aloe vera este ca nu necesita conditii speciale de ingrijire, fiind o planta foarte versatila, adaptandu-se la orice conditii. In schimb, daca va doriti sa folositi planta si pentru diverse probleme ale pielii, trebuie sa stiti ca nu exista o metoda oficiala de conservare a gelului de aloe vera, in afara celei brevetate de catre Forever Living Products, gelul de aloe vera comercializandu-se de altfel la scara mondiala.

Aloe vera, are nevoie de un loc insorit si de lumina din abundenta, loc ferit de ger sau de curentii de aer, temperatura minima fiind de 5 grade Celsius. Aloe vera prefera solul nisipos si bine drenat, si transplantarea se recomanda a se face la 2-3 ani. Nu trebuie exagerat in nici un fel cu ingrasaminte, ea avand nevoie foarte rar de acestea, dar trebuie udata destul de des, cu precizarea ca trebuie evitat excesul de apa care poate duce la putrezirea radacinii. Inmultirea plantei se face prin butasi, perioada optima de separare fiind in lunile mai-iunie.