Ce sunt fitonutrientii si rolul lor in organism

Concentratele din plante integrale sunt o parte importanta a suplimentelor nutritive, pentru un motiv simplu – ncesitatile nutritionale ale organismului nu sunt bazate doar pe anumiti nutrienti.

Nutritie cu adevarat naturala. Rolul major al plantelor in nutritia umana este indiscutabil. Sute de studii de cercetare din intreaga lume au demonstrat ca dietele bogate in plante contribuie la o buna stare de sanatate. Cercetatorii inca nu inteleg exact cum sustin plantele sanatatea, dar ei stiu ca acest lucru se datoreaza macar partial sutelor de compusi chimici din plante sau compusi obtinuti intr-o dieta bogata din plante. In lumea stiintifica, toti compusii chimici din plante, altii decat vitamine si minerale, sunt nimiti fitonutrienti.

Fitonutrienti. Oameni de stiinta si cercetatori care lucreaza cu suplimentele nutritive Forever identifica cu grija si cuantifica fitonutrientii cu scopul de a gasi compusii ce ofera cele mai benefice concentrate pentru sanatatea umana. Folosing tehnica denumita cromatografie, oamenii de stiinta pot detecta si masura prezenta vitaminelor, mineralelor si a altor compusi chimici.

Plante diferite produc diferiti fitonutrienti. Nivelul de fitonutrienti dintr-o anumita planta variaza in functie de specie, conditiile solului, timpul recoltarii si multi alti factori de mediu. Diferite teste arata ca, daca plantele si fructele sunt procesate in doua pana la patru ore de la recoltare, este posibil sa retinem o mare parte din valoarea lor nutritionala pentru a obtine concentrate de cea mai buna calitate.

Concentrate. Prin procesare atenta, plantele crude sunt deshidratate si concentrate intr-o pudra fina (numita concentrat) care contine nutrientii si elementele fitochimice naturale ale plantelor. Desi fiecare concentrat Forever este unic, toate au un inceput comun – plante bogate in nutrienti. Aceste concentrate sunt adaugate la numeroase produse Forever deoarece asigura o gama larga de fitonutrienti. Procesele exclusive Forever de creare a concentratelor pastreaza acesti nutrienti, mentinand valoarea lor nutritionala si fitonutrientii esentiali pe care altii ii indeparteaza.

Sursa: www.forever-aloevera.ro