Functii ale acidului hialuronic

Parte a familiei glicozaminoglicanilor, acidul hialuronic este intalnit piele si in cartilaje, unde joaca un rol esential, acela de a tine impreuna fibrele de colagen cu elastina.

La nivelul articulatiilor, acidul hialuronic indeplineste doua functii majore:

  • Contribuie la formarea colagenului, caruia ii confera flexibilitate si rezistenta;
  • Contribuie la secretia lichidului sinovial, cel care este responsabil de lubrefierea tuturor componentelor articulatiilor

Toate tesuturile corpului au in componenta lor acid hialuronic, unde acesta indeplineste diverse functii foarte importante. Spre exemplu acidul hialuronic favorizeaza trecerea nutrientilor spre interiorul celulei, sau contribuie la eliminarea toxinelor din celule. Fara cantitatile suficiente de acid hialuronic, procesul de deteriorare al articulatiilor se accelereaza, articulatia devenind din ce in ce mai fragila. O alta functie indeplinita de catre acidul hialuronic este retinerea apei in tesuturile corpului.

In cazul articulatiilor, acidul hialuronic il gasim in spatiile extracelulare unde se regasesc si lichidele extracelulare, unde contribuie la retinerea apei si implicit hidratarea articulatiilor, iar aceasta se traduce prin mentinerea unor articulatii sanatoase. Acelasi lucru se intampla si la nivelul tegumentului, favorizand atfel mentinerea unui aspect normal al pielii, dar si mai elastica si mai fina, in cele din urma intinerind-o.

Si in industria cosmetica si a produselor de infrumusetare acidul hialuronic incepe sa castige din ce in ce mai multe teren. Foarte multe produse cosmetice incep sa inglobeze acid hialuronic printre alte componente, in special pentru efectele sale de netezire a pielii si hidratare. Deloc neglijabil, acidul hialuronic are un rol important in vindecarea mai rapida a raniloc, sau la eliminarea cicatricilor si impiedicarea formarii altora noi.

Diverse cercetari mai mult sau mai putin recente au scos in evidenta ca acidul hialuronic este eficient a se folosi impotriva osteoartritei si artritei reumatoide.

Ca parte a ingrijirii zilnice pe care fiecare dintre noi trebuie sa o facem, Forever Active Ha este un supliment ce contine acid hialuronic in cantitati sificiente astfel incat sa aveti toate sansele sa va mentineti un aspect sanatos al pielii, dar si articulatiile ingrijire. Forever Living Products va propune Forever Active HA, combinatie unica intre acidul hialuronic si uleiul de ghimbir alaturi de sofran.