In curand pe piata din Romania noul Arctic Sea Omega 3 de la Forever Living

noul-arctic-sea-omega3

Acizii grasi esentiali sunt vitali pentru sanatatea organismului, in special a creierului, inimii si sistemului cardiovascular. Dintre toate formele de acizi grasi, din cauza dietei si a stilului de viata actual, cel care se gaseste in majoritatea cazurilor in deficit este acidul gras Omega 3 (acidul alfa-linolenic). Acidul alfa-linolenic este transformat, in corp, in substante cu totul speciale, de tip paracrini (hormoni tisulari), denumite eicosanoide. Cele mai importante eicosanoide sunt acizii grasi esentiali eicosapentaenoic (EPA) si docosahexaenoic (DHA), care, in relatie cu eicosanoidele generate din acizii grasi esentiali Omega 6, au rol vital in modularea sistemului imunitar alimentatie echilibrata trebuie sa ofere un aport adecvat de acizi grasi Omega-3 provenind din surse de calitate. Noul Forever Arctic Sea furnizeaza o cantitate perfect echilibrata de acizi grasi esentiali. Fata de varianta cunoscuta, noul Arctic-Sea contine si ulei de calamar, imbogatit cu ulei de cod si somon.Uleiul de calamar este o sursa superioara de acizi grasi Omega-3 cu lant lung, DHA si EPA. Noua combinatie de acizi grasi esentiali provenind din diferite surse animale si vegetale confera produsului calitati superioare precedentului, facandu-l mai performant in toate actiunile descrise mai jos.

Acizii grasi esentiali Omega-3:

 • Sunt absolut necesari pentru functionarea corecta a membranelor celulare, inclusiv a celor neuronale, fiind esentiali pentru buna functionare a creierului si a proceselor de memorare, cognitie, invatare.
 • Ajuta la reglarea nivelului trigliceridelor si al colesterolului.
 • Sunt esentiali pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange, a ochilor si pielii, precum si a plamanilor si a sistemului osteoarticular.
 • Contribuie la buna functionare a sistemului gastrointestinal.
 • Contribuie la mentinerea unei stari emotionale pozitive, fiind un ajutor in combaterea depresiei, atacurilor de panica si schimbarilor de dispozitie, precum si a stresului emotional si fiziologic.
 • Ajuta la combaterea statusului proinflamator sistemic, teren pe care se dezvolta bolile cronice ale civilizatiei moderne.

Se cunoaste faptul ca acizii grasi esentiali polinesaturati cu lant lung sunt extrem de sensibili la actiunea luminii si a oxigenului si de aceea trebuie foarte bine protejati de actiunea oxidativa a celor doi agenti. Cu cat sunt mai bine protejati de oxidare, cu atat valoarea lor sanogena este mai mare. Atentie la produsele similare care nu sunt protejate impotriva oxidarii, deoarece acestea pot deveni chiar periculoase pentru sanatate. Pentru a evita procesele oxidative, noul produs contine, in plus fata de d-alfa tocoferol (o forma a vitaminei E cu inalta activitate antioxidanta, dar si vitaminica), si uleiuri de lamaie si lamaie verde, care, pe langa aroma placuta de citrice, au si proprietati antioxidante.

Astazi, oamenii de stiinta considera ca o principala cauza a cancerului este si marele exces al acizilor grasi Omega 6 proinflamatori (uleiul de floarea soarelui, nerezistent la incalzire, raport 1:124 in favoarea Omega 6; excesul de Omega 6 si acid arahidonic pot exacerba acneea si induce un ten congestionat, inflamat – de aceea este bine sa evitam excesul de alimente prajite in ulei de floarea soarelui), in raport cu acizii grasi esentiali Omega 3, antiinflamatori. Dieta vestica actuala se caracterizeaza printr-un mare dezechilibru in raportul acizilor grasi, acesta fiind de 1:24 in favoarea acizilor grasi esentiali Omega 6 proinflamatori, fata de raportul sanatos, fiziologic, de maximum 1:4 in favoarea lui Omega 6.

Noul Forever Arctic-Sea reechilibreaza in mod eficient, la un consum constant, balanta dintre acesti doi acizi grasi, furnizand Omega-3 cu lant lung, cu actiune antiinflamatoare, ce joaca in acelasi timp un rol esential si ca hormoni paracrini eicosanoizi, necesari bunei functionari a sistemului imunitar.

Noul Forever Arctic Sea:

 • Ajuta la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular.
 • Sustine sanatatea ochilor, a pielii, a plamanilor si a sistemului gastrointestinal.
 • Favorizeaza raspunsul antiinflamator natural al organismului.
 • Contine acizi grasi obtinuti din surse sigure, prietenoase cu mediul.
 • Furnizeaza o cantitate cu 33% mai mare de acizi grasi DHA fata de vechiul Arctic Sea.
 • Ofera un aport echilibrat de acizi grasi EPA si DHA, esentiali pentru sanatate si pentru o stare generala de bine.