Prevenirea si tratarea arsurilor solare cu aloe vera

Forever Aloe First

Chiar daca ne straduim foarte mult in perioada estivala sa evitam arsurile solare, realitatea este ca de cele mai multe ori esuam in aceasta crunta incercare, cel putin pentru unii. Indicat pentru noi pentru a evita neplacerile si a nu ne strica vacanta ar fi sa evitam expunerea la razele solare cand acestea sunt foarte puternice, adica intre orele 11:00 si 17:00, sa purtam pe cap mereu o palarie sau o sapca, in scopul evitarii insolatiei, si ea cu urmari neplacute, alaturi de bluze deschise la culoare si cu maneci lungi, ochelari de soare, etc…

In plus, chiar daca nu mergem la plaja, daca iesim afara din casa pentru perioade foarte scurte de timp, chiar si cand mergem la locul de munca, este de dorit si de preferat a folosi o crema cu factor de protectie antisolara impotriva razelor ultraviolete. In situatia in care suntem pe plaja, unde exploziile solare sunt foarte violente cu atat mai mult se impune folosirea unei crème cu factor de protectie antisolara, de preferat cu SPF cel putin 30.

Dar asa cum stim din multe alte cazuri, preventia este cea mai buna arma atunci cand nu vrem sa avem de-a face cu evenimente neplacute. Si in acest caz se impune sa nu ramanem pe plaja, sau sa ne expunem la soare dupa ora 11:00, si pana la ora 17:00. Stim ca va doriti bronzul perfect si rapid, dar in primele zile mai ales este important sa nu va alegeti cu arsuri, in acest caz bronzul fiind compromis.

Tratarea arsurilor. Daca nu ati urmat sfaturile de mai sus, si ati ajuns in faza producerii de arsuri solare, este bine de stiut ca va pot sari in ajutor cateva remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor si efectelor arsurilor solare.

  • Ceaiul de musetel este deosebit de util pentru tratarea arsurilor. De obicei se folosesc infuziile cu comprese reci de ceai de musetel, asta in cazul in care arsurile nu sunt deosebit de puternice, cand singura sansa de vindecare este interventia chirurgicala.
  • Produse ce au la baza aloe vera. Se cunosc efectele detinute de planta aloe vera asupra sanatatii pielii, fiind cu siguranta cea mai folosita cand vine vorba de ingrijirea ei. Noi recomandam produsul Aloe First, cu concentratie de circa 80% gel stabilizat de aloe vera, alaturi de extracte de plante medicinale precum coada soricelului si musetel. Aloe First este disponibil pe site-ul www.forever.com.ro unde puteti consulta intreaga oferta de produse Forever Living Products
  • Cartoful ras pentru continutul de amidon cu efecteracoritoare pentru piele
  • Ceaiul de menta produce o senzatie de racoare
  • Masajul cu iaurt timp de 20 de minute produce efecte recomfortante asupra pielii
  • Alcoolul este si el o alternativa pentru tamponarea pielii, cu conditia sa aiba minim 70 de grade

Chiar daca avem la indemana alternative pentru stoparea efectelor, nu uitati ca preventia este cea mai buna cale spre bronzul perfect pe care ni-l dorim cu totii.