Regăseşte-ţi echilibrul cu Forever Essential Oils

Trăim într-o epocă în care ne reîntoarcem tot mai mult privirea spre natură și spre armonia şi energia pe care ni le dăruieşte cu generozitate. Forever Essential Oils reprezintă reapropierea omului de natură și de starea de bine pe care ne-o oferă. Interesul pentru utilizarea uleiurilor esenţiale este în creştere la nivel mondial, fiind una dintre pieţele cu cea mai rapidă dezvoltare şi cu previziuni mai mult decât optimiste. Însă pentru a le transforma în sursă zilnică de stare de bine şi în impuls pentru succesul afacerii, este important să ştim să le folosim corect.

Cum folosim uleiurile esenţiale?

Cea mai des întâlnită utilizare a uleiurilor esenţiale este olfactoterapia. În momentul în care inspirăm molecule aromate din uleiurile esenţiale, acestea acţionează pe creierul limbic în mai puţin de 30 de secunde, urmând ca în mai puţin de două minute informaţia să ajungă în celule. În prezent, a fost acceptată cu mare succes în spitalele din Franţa, Belgia, Elveţia, Germania.

A doua utilizare unanim acceptată este în masaj, în diluţie, în funcţie de necesitate. Niciun ulei esenţial nu se foloseşte direct pe piele, nediluat în uleiuri vegetale, iar noi suntem norocoşi să avem Carrier Oil, o bază complexă, excelentă în acest scop.

Probabil v-aţi întrebat care este diferenţa dintre uleiul vegetal şi cel esenţial – cele vegetale se obţin prin presare din plante oleaginoase, iar cele esenţiale prin distilare la vapori de apă, prin presare la rece (din pericarpul citricelor) şi prin presare prin CO2 supercritic şi enfleurage.

Uleiurile esenţiale de la Forever sunt de o calitate excepţională, ca toate celelalte produse din gama companiei. Moleculele aromate din acestea au însă o utilitate nouă, în dezvoltarea oricărei afaceri Forever.

Carrier Oil – este o bază vegetală obligatorie şi nepreţuită atunci când foloseşti uleiuri esenţiale. Are rolul de a potenţa uleiul esenţial şi de a conserva și intensifica întreaga sinergie. De ce este mai bun decât altele? Pentru că, dincolo de faptul că are Aloe vera, binecunoscută pentru proprietăţile hidratante şi cicatrizante, este echilibrat cu vitaminele E, A şi C, cu rol protector şi regenerator, oferind un plus de valoare uleiurilor.

Lemon – obţinut prin presarea la rece a pericarpului (coaja fină, galbenă a lămâilor), este miscibil în apă (se amestecă), putem să îl utilizăm în difuzor pentru a evita orice problemă legată de bacterii şi fungi în interiorul casei. Tot în acest scop ar fi ideal să fie folosit şi în şcoli sau comunităţi extinse. De asemenea, este un ulei care purifică şi curăţă, putând fi adăugat în detergent şi în soluţiile de curăţat. Se folosește cu succes și în olfactoterapie, deoarece conferă energie şi alungă starea de apatie. Forever Essential Oils Lemon îşi găseşte cu succes locul şi în rândul cosmeticelor: câteva picături folosind ca bază orice cremă Forever, pentru orice tip de ten (nu se expune la soare după aplicare) ori în şampoane, în special pentru revitalizarea şi hidratarea părului.

Lavender – în difuzare, în încăperi, aduce echilibru emoţional pentru întreaga familie, mai ales că stresul este unul dintre cei mai greu de doborât duşmani ai stării de bine. Lavanda este, de asemenea, un relaxant muscular utilizat în masaj, pe care îl putem realiza cu toate uleiurile Forever în amestec/diluţie, după cum urmează: 100 ml de ulei pentru masaj cu lavandă – folosim 25 ml de Carrier Oil, 3 ml de lavandă şi 70 ml ulei vegetal de struguri – masajul oferă rapid o senzaţie de bine, echilibrează somnul. De exemplu, persoanele care suferă de atacuri de panică pot beneficia enorm de pe urma masajului şi a administrării concomitente a Forever Nature-Min şi Gin-Chia. Uleiul de lavandă poate spori efectul antiinflamator al MSM Gel şi Aloe Heat Lotion. Utilizat în casă, este ideal pentru îndepărtarea insectelor (molii şi ţânţari).

At Ease – este, fără îndoială, un ulei pentru întreaga familie. Începe şcoala, iar copiii intră din nou în colectivităţi. At Ease este un antiparazitar extern excepţional, util în grupuri mari. Utilizat într-un amestec realizat în proporţiile menţionate mai sus, este excepţional pentru masarea picioarelor, pentru energizare şi revigorare. Poate fi folosit în casă şi în maşină, ca odorizant, oferind, concomitent, protecţie antimicrobiană şi bună-dispoziţie.

Soothe – excelent atunci când avem „picioare grele”, mai ales dacă este amestecat cu Aloe Vera Gelly, MSM Gel şi Aloe Heat Lotion. În cazul în care sunt probleme la nivelul pielii provocate de o circulaţie sanguină defectuoasă, se poate utiliza cu mare succes înainte de îmbrăcarea ciorapilor compresivi folosiţi pentru tratament. Combinaţia de uleiuri din Soothe este excepţională pentru toate problemele de circulaţie – picioare reci, vase sparte, cuperoză. În olfactoterapie înlătură stresul şi oferă relaxare.

Defense – cum indică și numele, acest ulei ne apără de neplăcerile cauzate de virusuri şi bacterii, mai ales în colectivitate. O picătură aplicată pe eşarfă sau pe mâneca de la palton, de 2 ori pe zi, ne va ajuta să trecem cu zâmbetul pe buze prin sezonul rece. Utilizat la fel de bine atât în ulei de masaj, cât şi în olfactoterapie, această minunată sinergie e ideal să se regăsească la loc de cinste în fiecare casă. În masaj, este de ajutor în tot ce înseamnă contracturi şi crampe musculare. Diluat după reţeta de mai sus, poate fi folosit în masajul antebraţelor şi al sternului, pentru persoanele care nu reuşesc să adoarmă uşor. Poate fi adăugat în oricare dintre cremele Forever, iar în casă şi în maşin㸠ca odorizant, aduce o aromă plăcută de iarnă.

Peppermint – se foloseşte obligatoriu în diluţie, în proporţiile menţionate mai sus pentru lavandă, iar amestecul obţinut se aplică pe ceafă împotriva durerilor de cap. Pentru orice şoc emoţional, o picătură în amestec cu ulei vegetal pe stern va reduce semnificativ impactul. Ideal este să-l avem în poşetă în permanenţă când avem copii (de utilizat de la vârsta de 3 ani în sus) – în parcuri, la joacă, primul reflex trebuie să fie o picătură din acest amestec pe locul unde se julesc ori se lovesc. Se poate folosi cu succes şi în cosmetică, în diluţie în şampon, cu beneficii importante împotriva mătreţii. De asemenea, poate însoţi uleiul de lămâie pentru energie şi prospeţime şi pe cel de lavandă împotriva stresului.

Uleiurile esenţiale sunt imunitatea plantelor. Se obţin doar din plante aromate şi reprezintă cel mai vechi ajutor oferit omenirii. Distilate la vapori de apă, uleiurile au început să fie folosite prima oară acum 4000 de ani, iar astăzi, milioane de oameni din jurul lumii le utilizează pentru o sănătate optimă zi de zi.