Rolul probioticelor pentru o digestie eficiente – Forever Active Probiotic

Sistemul digestiv uman conţine circa 1014 bacterii, de 10 ori mai multe decât toate celulele din corpul nostru, iar la nivelul intestinelor se regăseşte cea mai mare parte a sistemului nostru imunitar. În acelaşi timp, sistemul digestiv este o poartă de intrare a germenilor patogeni în organism. Sănătatea tractului digestive este influenţată de o mulţime de factori, dintre care amintim doar:

• dieta modernă, bogată în alimente supraprocesate şi supraaditivate şi bazată pe alimente grase, alcool şi prea puţine fibre din fructe, legume şi cereale integrale

• consumul excesiv de carne, mai ales procesată, care favorizează apariţia unei microflore de putrefacţie nocivă

• mesele neregulate

• alimentele contaminate de bacterii

• tratamentul pe bază de antibiotice, care distrug în aceeaşi măsură bacteriile rele şi pe cele bune, făcând sistemul digestiv vulnerabil faţă de colonizarea bacteriilor dăunătoare

• stresul – studii recente arată că stresul afectează sistemul digestive

• călătoriile îndepărtate, care pot deregla tranzitul intestinal.

Cercetările arată că sănătatea sistemului digestiv se înregistrează în mod constant în topul primelor cinci probleme de sănătate în rândul populaţiei. Foarte interesant este, de asemenea, că oamenii devin tot mai conştienţi de beneficiile probioticelor, despre care studiile ştiinţifice afirmă că sunt eficace în îmbunătăţirea funcţiei barierei intestinale, mai ales în condiţiile în care astăzi se vorbeşte din ce în ce mai mult de sindromul intestinului permeabil. Dacă tractul nostru intestinal este curat, absorbţia nutrienţilor se îmbunătăţeşte, iar posibilitatea ca noi să avem o viaţă mai sănătoasă, mai fericită şi mai prosper creşte exponenţial.

Probioticele sunt acele „bacterii bune” care împiedică multiplicarea şi colonizarea intestinului de către bacteriile rele (patogene), adică funcţionează ca un gardian al sănătăţii. Sunt organisme foarte fragile, iar căldura şi acizii gastrici le pot distruge cu uşurinţă. Pentru a preîntâmpina aceste efecte, compania ne pune la dispoziţie un produs unicat, Forever Active Probiotic, realizat printr-o tehnologie de încapsulare exclusivă, patentată, care îi conferă un avantaj esenţial faţă de alte produse similare de pe piaţă: nu necesită refrigerare. Această tehnologie protejează bacteriile bune chiar la temperatura camerei şi, de asemenea, le face invulnerabile la acţiunea sucurilor gastrice. Totodată, permite ca toate cele şase tipuri de bacterii benefice să ajungă în intestine, acolo unde au rolul de a restabili echilibrul florei şi de a menţine o proporţie echilibrată între bacteriile bune şi cele rele. Forever utilizează pentru produsul său patru tipuri de Lactobacili şi două tipuri de Bifidobacterii, în total un milliard de bacterii bune per capsulă perlată.

Putem restabili şi menţine echilibrul bacteriilor sănătoase la nivelul tractului digestiv şi cu ajutorul prebioticelor. Şi nu întâmplător una dintre cele mai bune surse de prebiotice este chiar gelul de Aloe vera, un aliment funcţional care acţionează sinergic cu probioticele. Nu întâmplător aceste două produse se regăsesc în pachetul Vital5, care reunește cinci produse excepţionale Forever ce acționează sinergic pentru a acoperi carențele nutriționale și a furniza nutrienți cheie de care organismal nostru are nevoie pentru a arăta mai bine și a se simți mai bine.

Forever Active Probiotic este un produs destinat tuturor, inclusiv copiilor, de la vârsta la care pot înghiţi capsule, iar consumul său se recomandă pe tot parcursul anului. Câte o capsulă de Forever Active Probiotic pe zi contribuie la o digestie sănătoasă, la o mai bună absorbţie a substanţelor nutritive şi, nu în ultimul rând, la menţinerea echilibrului şi a sănătăţii organismului. Fă-ţi ţie şi celor pe care îi iubeşti o favoare şi include Forever Active Probiotic în rutina zilnică, pentru o viaţă mai sănătoasă şi mai armonioasă.